Massage og mere

MASSAGEHvilke teknikker bruger jeg i mine behandlinger?


Heste massage er grundlaget for alt mit arbejde, underbygget af en solid viden om anatomi og fysiologi. Jeg laver denne terapiform på hesten, ved manipulation af blødt væv, for at bidrage til at opnå øgede præstationsniveauer, forhindre skade og forbedre helbredelses tiden.


For at give en første klasses behandling, er der behov for at bruge en række teknikker der passer til de forskellige muskulære forhold, hos forskellige hesteracer og discipliner. Foruden myofascial og bindevævs teknikker, bruger jeg også sportsmassage teknikker, kranio-sakral, akupressur, advanceret lymfedræning, Reiki healing og kinesio-taping.Mine behandlinger fokuserer på:


 • At forberede hesten til det arbejde, den laver, for at forhindre skade


 • Mobilitet og fjernelse af mælkesyre (lactid acid) i musklerne efter endt arbejde så restituationsperioden nedsættes


 • Genopretter muskler efter overanstrengelse eller skade


 • Ømme rygge (på grund af det redne arbejde, dårlige sadler osv.)


 • Nakke / tungeben / bækken spændinger


 • Ridning og adfærdsproblemer som følge af muskelsmerter


 • Omskoling af heste med muskelsmerter


 • Heste på boksro efter sygdom eller skade


 • Veteraner, der har led og sene problemer samt muskel atrofi


 • Traumatiserede eller misbrugte heste - jeg ser fordelene, når jeg arbejder med både sind og krop og den enorme afslapning og tillid det bringer


 • Rehabilitering - hvordan hesten kan forbedres på lang sigt


og meget mere…..


 

Hvordan virker terapi på hestens sind og krop?


Jeg ser bemærkelsesværdige resultater, når jeg behandler heste, der gennemgår en overgangsperiode, uanset om det er i dens daglige rutine, skift i karriere, progression til et andet niveau, forandring i opstaldningssted, ny ejer osv.


Eventuelle ændringer for hesten bidrager til en vis spænding af sind og krop, og min unikke terapi hjælper med at afslappe begge. Jeg har konstateret, at mange 'ømme rygge' hos heste skyldes, ikke kun at være redet forkert, sadler der ikke passer og skader, men på grund af hestens psykologiske tilstand. Ofte er det de stressede heste, der har flere rygproblemer end afslappede heste - på grund af deres stressede natur.


For mange heste er stivhed og smerte en livsstil forårsaget af muskelskader, og de udvikler kompenserende mønstre, så de stadig kan klare sig i dagligdagen. De forsøger at kommunikere med deres ryttere, at de er utilpasse og ikke kan gøre hvad der bliver spurgt af dem. Ofte fortolkes dette fejlagtigt som dårlig opførsel. Det er først, når man udfører en terapi-session, at det bliver tydeligt, hvor mange spændinger hesten har, både i sit sind og i sin krop.


Efter en behandling og ofte et rehabiliteringsprogram ser jeg mere afslappede, lykkeligere og sundere heste samt genoprettede muskler og led med optimal arbejdskapacitet. Og selvfølgelig gladere ejere!
Hvordan virker terapi på tværs af alle discipliner?


Jeg vurderer hver enkelt hests terapibehov afhængigt af mine evalueringsresultater. Nogle behandlinger kan dog skræddersys til specifikke rytterdiscipliner. Eksempelvis vil en væddeløbshest bruge sine muskler og udvikle dem forskelligt fra en dressurhest, begge møder forskellige områder af spændinger og skader. Jeg er trænet i muskelproblemer, hesten kan støde på, indenfor alle discipliner.Hvad sker der under en behandling?For det første udfører jeg altid en omfattende vurdering og evaluering af hesten. Jeg arbejder altid indenfor veterinærloven (i England hvor jeg er trænet må man ikke massere uden dyrlægens godkendelse), da min behandling ikke erstatter dyrlægen. Hvis du er i tvivl om tilstanden af ​​din hest, skal en ejer kontakte en dyrlæge først. Hvis der er brug for en dyrlæge før vi starter, så udfører jeg ikke massage før dyrlægen har godkendt.


Jeg udfører terapi baseret på kravene til den pågældende hest (de er alle forskellige). Jeg bruger ligeså mange eller få teknikker som der er brug for og jeg arbejder altid på hestens præmisser. For at få det bedste resultat, er det vigtigt at jeg opbygger et 'forhold' med hesten da det hjælper den til at slappe af og modtage mest muligt. Jeg blander ofte massagen med min healing da jeg har fundet at dette giver et endnu bedre resultat i mange tilfælde.


Tillad mindst 90 minutter til et besøg.


Jeg er tilgængelig til at behandle heste i hele landet. Jeg kan også rejse udenlands, afhængigt af antallet af heste, der kræves til at arbejde med.


Rabatter tilbydes når der er 3-5 heste der skal masseres det samme sted. Benzinen bliver delt imellem alle ejerer. Dette er en god mulighed for opstaldnings og konkurrence steder eller hvis du har flere heste der trænger.

Kinesio Taping


Kinesio Taping blev opfundet og udviklet af Dr. Kenzo Kase i Japan for 25 år siden. Dr. Kase (en kiropraktor) havde søgt efter en sports tape metode der kunne hjælpe med helingen af ​​beskadiget væv. Han fandt ud af at atletisk taping og opstramning gav støtte til muskler og led, men reducerede bevægelsesområdet og ikke understøttede fascia og i mange tilfælde forværrede den egentlige helingsproces af traumatiseret væv.


Kinesio Tape er forskellig på grund af dets evne til at hjælpe lymfesystemet og muskelsystemet, mens den understøtter led og muskler. For mange er Kinesio Taping applikationerne et stort gennembrud, som væsentligt reducerer helings tider og forbedrer fitnessniveauer. Kinesio Taping oplevede verdensomspændende success under OL i Seoul i 1988 og er siden blevet mere og mere populær i sportsverdenen. Og nu også mere og mere brugt i hesteterapi verdenen.


Fysiologiske effekter ved brug af Kinesio Tape:

 

 • Hjælper på smerter
 • Støtter muskler i bevægelse
 • Fjerner lymfatiske væskeforstyrrelser
 • Korrigerer fælles fejljusteringer
 • Hjælper med at placere en muskel eller led i korrekt stilling til rehabilitering
 • Hjælper en svag muskel ved at placere den i en normal position
 • Forbedrer kinaestetisk bevidsthed om kropsholdning og tilpasning

Kranio Sakral


Kraniosacral er en energibaseret terapi ved brug af let kontakt magen til akupressur. Der er ingen fysisk manipulation med knogler og væv. Mens der gives særlig opmærksomhed til kraniet, rygsøjlen og sacrummet, er behandlingen ikke begrænset til disse områder på grund af den måde, kroppen er forbundet. Hele formålet er at skabe balance, da ubalance er når kompensationsmønstre eksisterer. Disse kompensationer medfører over tid et sammenbrud af fælles funktion og muskuloskeletal sundhed, som så ofte også resulterer i "dårlig opførsel" fra hestens side. Meget vigtigere, tjener det som en frigivelse af følelser og fysiske traumer. Det afslapper det autonome nervesystem og er meget godt for stressede heste.


Oprindelig kendt som kraniosteopati, kraniosacral udviklede sig fra osteopati. I begyndelsen af ​​1900'erne opdagede osteopaten Dr. William Sutherland, at knoglerne i kraniet er forbundet til sacrummet, hvilket han betegner som kerneforbindelsen. Kerneforbindelsen består af kraniet, rygmarven, dura mata (beskyttelsesmuffen omkring rygmarven) og sakrummet (detaljeret nedenfor). Sutherland bemærkede, at når "pres" blev anvendt på de forskellige knogler i kraniet, blev sacrummet og bækkenet påvirket og omvendt. Dette kan skyldes en form for 'rytmisk bevægelse', der forekommer inde i kraniet og rygsøjlen. Disse strukturer er forbundet, ikke kun af muskler, fascia, ledbånd og sener på ydersiden, men vigtigere af vævene indefra kerneleddet.


Mens traditionel osteopati fokuserer på knoglerne dem selv, fokuserer kraniosacral på at skabe balance i hele skelettet og muskelsystemerne med særlig fokus på de enkelte knogler i kraniet, rygsøjlen og sakrummet. Specifikke hands-on teknikker anvendes til hestens krop for at frigøre begrænsninger i det muskuloskeletal system og i fascia'en.Akkupressur og Meridian baner


Traditionel kinesisk medicin (TKM) er den ældste form for terapeutisk og forebyggende medicin baseret på teorien om, at Qi er en livskraftenergi, der strømmer gennem et netværk af meridiankanaler, der forbinder kroppen på både det fysiske og følelsesmæssige niveau. Akupressurmassage er blevet brugt på både mennesker og tamdyr i tusindvis af år i Kina. Akupressur diagrammer, der dokumenterer brugen af ​​disse gamle helbredende teknikker eksisterer stadig. Heste har vist sig at være fremragende kandidater til den helbredende karakter af akupressur, fordi de er stærkt afstemt til deres indre energi og følsomme over for eksterne fysiske stimuli.


Ved behandling anvendes fysisk pres på akupunkturpunkter med det formål at rydde blokeringer i meridianbanerne. Meridianbanerne er energi refleksioner og distributionssystem for de organer, som de er opkaldt efter. Som et eksempel er lunge meridian forbundet internt til hestens lunger og strømmer specifikt lige under huden fra den øvre brystkasse ned langs medialsiden af ​​forbenet til bagsiden af ​​kronranden. Dette er den fysiske placering af lunge meridianen. Selvfølgelig strækker lungernes funktioner sig igennem hele hestens krop og lunge meridianen kommunikerer internt med selve lungerne og udvider derfor lungernes energi funktioner til overfladen af ​​kroppen. Vi kan få adgang til lungernes funktionelle energi ved at arbejde med akupunkturerne (energibaser) placeret langs lunge meridianet. Under en sådan behandling stimuleres akupunkturpunktet til at hjælpe med at løse eventuelle ubalancer i lungerne eller langs lunge meridianerne. Ved at stimulere et akupunkt påvirker du strømmen af ​​blod og chi langs lunge meredianen som så også påvirker lungerne. Det samme gælder for alle meridianerne i kroppen.


Kort fortalt er fordelene ved akupressur:

 • Styrker muskuloskeletalsystemet
 • Forbedrer mental klarhed
 • Reducerer hævelse og betændelse
 • Frigør endorfiner
 • Balancere energi for at optimere hestens evne til at udføre

Advanceret lymfe dræning


Er en kraftig rensende, afslappende og smertelindrende massage med immunologiske fordele.


Hjælper primært med at: 


 • Fremme den optimale funktion af lymfekarrene, der fører til kredsløbssystemet
 • Lette fjernelse af metabolisk affald, overskydende vand, toksiner, bakterier, store proteinmolekyler og fremmede stoffer fra væv via de indledende lymfekar og venøse kapillærer
 • Afslapning af det sympatiske nervesystem
 • Reducere smerte
 • Forbedre immunsystemets virkemåde
 • Effektiv til behandling af mange forskellige tilstande, efter skader eller postoperation
 • Fjerne vævsbelastning og minimere ardannelse ved at reducere ødem og fibrose , smerte og spænding
 • En kost af forarbejdede fødevarer kan stresse lymfesystemet med overskydende affald og toksiner sammen med utilstrækkeligt væskeindtag. Det kan forårsage et trægt lymfesystem og resultere i en mere anaerob metabolisme, der giver flere affaldsprodukter og mindre energi . En vedvarende cyklus begynder derfor!
 • Forbedrer energi og øger cellulær iltning og næring


Specifikke problemer hos heste der kan hjælpes med denne behandling:


 • Allergier
 • Hævelse i benene
 • Hævede kirtler
 • Svampeinfektion
 • Bakterieinfektion
 • Mavesår
 • Virus
 • Bid / stik
 • Toksitet
 • Heste der generelt ikke føler sig godt tilpas
 • Forfangenhed
 • Lymphe betændelse
 • Kværke
 • Lymphe sarcoma
 • Heste der er på boks hvile da lymphe strømmen bliver doven når hesten ikke får bevægelse© Copyright. All Rights Reserved.

KONTAKT OS

Ingstrup, 9480 Løkken

info@healinghandshesteterapi.dk

31500946

'); fbq('track', 'PageView');